MEGHÍVÓ – Trianon másként előadás

trianon maskent sm Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves ismerőseit


Ablonczy Balázs
az MTA Lendület Trianon 100 munkacsoport vezetője
Trianon másként: erőszak, gazdaság, társadalom
1918 és 1924 között Magyarországon
című előadására.

Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár
Gyomaendrőd, Fő út 230.
Időpont: 2019. október 29. (kedd) 17 óra.
A programon a részvétel díjtalan.

MEGHÍVÓ – Imi, mondj egy verset!

csuja imre sm Szeretettel meghívjuk Önt és kedves ismerőseit


Csuja Imre színművész Imi, mondj egy verset!
című önálló estjére.

Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár
Gyomaendrőd, Fő út 230.
Időpont: 2019. november 4. (hétfő) 17 óra.
A programon a részvétel díjtalan

És Te hogy vagy? Közönségtalálkozó Jakupcsek Gabriellával

jakupcsek plakatOktóber 10-én Jakupcsek Gabriella volt könyvtárunk vendége. Sok érdeklődőt vonzott a népszerű médiaszemélyiség, a könyvtárba érkező közönség létszáma megdöntötte az eddigi rekordot. Jakupcsek Gabriella sok érdekességet osztott meg pályájáról, életéről. Hankiss Elemér hívására érkezett a televízióba – óriási lehetőség volt ez egy pályakezdő számára. A médiában töltött évek alatt megtanulta a szakmát, műsorai ismertté tették. A műsorokra való felkészülés komoly előkészítő munkával jár, hiszen a médiában való szereplés óriási felelősség. Rádiós, televíziós munkája és az egyetemi oktatás során is mindig a minőségre törekedett, fontos számára, hogy mihez adja a nevét. Vallja, hogy az életben tudni kell nemet mondani. Magánemberként, anyaként arra törekedett, hogy családja, gyermekei számára biztosítani tudja a normál, hétköznapi életet – kislánya hosszú ideig nem tudta, hol dolgozik édesanyja. Jakupcsek Gabriella közvetlen előadása után válaszolt a közönség kérdéseire, majd dedikálta könyveit.

Képek a Galériában

 

Gratulálunk! – A Zöld totó és Napi kérdés játékunk megfejtőinek

okn logoA honlapunkon keresztül játszható játékunkban a szerencse az alábbi játékosoknak kedvezett:

A nap kérdése: Habzda Irma, Hunyáné Varjú Mária, Kulikné Gellai Zsuzsa, Nagy Tamás, Nagy-Kulik Zsuzsa, Orbán Józsefné, Rostás Tibor, Nagy Lívia, Nagy Szabolcs

Zöld totó: Hunyáné Varjú Mária, Kulikné Gellai Zsuzsa, Molnár Tímea, Hegedűs Janka, Nagy Szabolcs, Nagy Lívia, Németh Adelina.

Nyereményüket a könyvtárban vehetik át, nyitvatartási időben, 2019. október 18-ig.

Mindennapi maceráink – Közönségtalálkozó Görög Ibolyával

mindennapi maceraink smSzeptember 12-én Görög Ibolya protokoll tanácsadó volt könyvtárunk vendége. A programon, címének megfelelően, mindennapi életünk és az udvarias viselkedés került terítékre. Kulturáltságunkról sok minden árulkodik: ruházatunk, beszédünk, viselkedésünk. Görög Ibolya sok humorral átszőve mutatta be megnyilvánulásaink, szokásaink hibáit. Elmondta, milyen a helyes viselkedés férfi-nő, idősebb-fiatalabb között. Igen szemléletesen beszélt arról, milyen legyen a bemutatkozás, mire kell figyelni étkezések alkalmával, hogyan telefonáljunk. Röviden összefoglalta, hogyan öltözködjünk alkalomhoz illően, és arra is kitért, miért fontos a szemkontaktus, miről árulkodik testtartásunk. Sajnos egyre inkább teret hódít a trágár beszéd, ami ellen küzdenünk kell, és nem kell minden tolerálnunk. Törekedjünk arra, hogy ne legyünk közönségesek, következetes, helyes viselkedésünkkel, belső tartásunkkal jó példát mutathatunk. A remek, jó hangulatú előadás dedikálással zárult.

Képek a galériában

A Nap kérdése

kerdojelJátékunkban minden nap felteszünk egy-egy kérdést, amelyekre a választ honlapunk A Hónap ajánlata menüpont segítségével találod meg. Az idei évben változtattunk a játékszabályon, az egész heti kérdéssort látjátok, és meg is fejthetitek. Egy-egy kérdés tehát nem csak az adott napon fejthető meg. Egyszerre is megfejthetők, választhatsz is közülük. A helyes megfejtést beküldők közül sorsolással választjuk ki a szerencsés nyerteseket. A megfejtéseket és a szerencsések nevét 2019. október 10-én tesszük közzé. Jó játékot és sok sikert kívánunk!


Nap kérdése gyerekeknek_szeptember 30.

Nap kérdése gyerekeknek_október 1.

Nap kérdése gyerekeknek_október 2.

Nap kérdése gyerekeknek_október 3.

Nap kérdése gyerekeknek_október 4.

Nap kérdése gyerekeknek_október 5.

Nap kérdése gyerekeknek_október 6.

TOTÓ játék

totoJátékunkban a természetvédelemmel, öko-tudatossággal kapcsolatban teszünk fel kérdéseket. Játssz velünk, töltsd ki a totót! A helyes megfejtést beküldők közül, sorsolással választjuk ki a szerencsés nyerteseket. A megfejtéseket és a szerencsések nevét 2019. október 10-én tesszük közzé. Jó játékot és sok sikert kívánunk!

A totót itt töltheted ki.

TOTÓ játék

totoJátékunkban a természetvédelemmel, öko-tudatossággal kapcsolatban teszünk fel kérdéseket. Játsszanak velünk, fejtsék meg a totót! A helyes megfejtést beküldők közül, sorsolással választjuk ki a szerencsés nyerteseket. A megfejtéseket és a szerencsések nevét 2019. október 10-én tesszük közzé. Jó játékot és sok sikert kívánunk!

A totót itt tölthetik ki.

A Nap kérdése

kerdojelJátékunkban minden nap felteszünk egy-egy kérdést, amelyekre a választ honlapunk Adatbázis/Digitalizált dokumentumok menüpont segítségével találja meg. Az idei évben változtattunk a játékszabályon, az egész heti kérdéssort láthatják, és meg is fejthetik. Egy-egy kérdés tehát nem csak az adott napon fejthető meg. Egyszerre is megfejthetik, választhatnak is közüle, ahogy Önöknek tetszik. A helyes megfejtést beküldők közül sorsolással választjuk ki a szerencsés nyerteseket. A megfejtéseket és a szerencsések nevét 2019. október 10-én tesszük közzé. Jó játékot és sok sikert kívánunk!


Nap kérdése - szeptember 30.

Nap kérdése - október 1.

Nap kérdése - október 2.

Nap kérdése - október 3.

Nap kérdése - október 4.

Nap kérdése - október 5.

Nap kérdése - október 6.

NAPI TUDATOS

faAz Országos Könyvtári Napok ez évi jelmondata: Könyvtárak az emberért – Felelősség a földért. Mit lehet tenni a mindennapokban azért, hogy kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk, és kevésbé szennyezzük a környezetet? A Napi tudatos ajánlónkban minden napra kínálunk egy egyszerű, könnyen betartható jó tanácsot, amellyel jelentős eredményt lehet elérni.

 
Vizes palack és uzsonnás dobozok

Szelektív szemétgyűjtés

Újrafelhasználás

Mutass példát!

Ültess növényt!

Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt! Menj a piacra!

Biciklizz sokat!